Vihreä siirtymä ja sähköistäminen | LST
← Takaisin

Vihreä valo palaa – eiköhän mennä kohti vihreää siirtymää!

Ville Lehto, LST Service Oy

maaliskuu 2024

Vihreälle siirtymälle näytetään vihreää valoa yhä useammassa yrityksessä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jätämme hyvästit fossiilisille polttoaineille ja korvaamme ne puhtaammalla tuotannolla. Alamme hyödyntää auringon ja tuulen voimaa sekä tuhlaamisen sijasta säästämme älykkäästi ottamalla talteen vaikkapa hukkalämpöä.

Tämä koko ihmiskunnan mittakaavassa huikean kokoinen projekti on jo käynnissä. Sähköistäminen, automatisointi ja digitalisaatio auttavat meitä kohti puhtaampaa maailmaa. Vetytehtaita rakennetaan, power-to-X-konseptoinnin avulla muunnamme puhdasta energiaa helpommin varastoitavaan muotoon ja koko ajan tehostuvaa akkuteknologiaa hyödynnetään kaikkialla.

LST eturivissä monipuolisuutensa ansiosta

Me LST:llä olemme eturintamassa auttamassa asiakkaitamme vihreän siirtymän käytännön toteutuksissa. Alalla on paljon toimijoita ja hyviä yrityksiä, mutta lukuisten ratkaisujen ja tekniikoiden viidakossa LST:n vahvuus on siinä, että monipuolisena talona pystymme kokoamaan kulloisellekin asiakkaalle parhaiten sopivimman ja toimivimman kokonaisuuden.

Meillä on saman katon alla suunnittelu, asennus, ylläpito ja korjaus, joten sähkölaitteiden koko elinkaaren aikainen huolenpito on taattu – innovoinnista loppukierrätykseen saakka.

Esimerkkinä meriteollisuus

Hyvänä käytännön esimerkkinä toimii vaikkapa meriteollisuuden kehityskulku, jossa meriliikenteessä aluksiin tulee akkuvoimalinja joko pääasialliseksi voimanlähteeksi tai osaksi hybridiä. Satamiin asennetaan latausasemat, joita ruokitaan latausverkostosta, joiden pääasiallinen energianlähde voi olla aurinko tai akkuvarasto tai niiden yhdistelmä.

Kiinteistöissä monta tapaa hyötyä

Kiinteistöissä puhtaan energian hyödyntäminen voi toteutua esimerkiksi siten, että katolle asennetut aurinkopaneelit keräävät aurinkoenergiaa, maalämpöpumppu kerää maaperään varastoitunutta aurinkoenergiaa ja lisäksi kiinteistöihin voidaan sijoittaa energiavarastoja.

Varastoitua energiaa voidaan sitten käyttää vaikkapa yöaikana autojen lataukseen tai kalliimpien hintapiikkien aikana kulutushuippujen leikkaamiseen. Jos energiaa jää enemmänkin yli, voi kiinteistö liittyä Fingridin taajuusmarkkinaan, jolloin Fingrid maksaa korvausta saadessaan kiinteistön akustosta energiaa.

LST auttaa vihreää siirtymää myös ammattitaitoisella huollolla. Kun esimerkiksi tuuligeneraattorit vanhenevat ja kuluvat käytössä, pystymme huoltamaan ja tarvittaessa jopa käämittämään ne uudelleen, jolloin vältytään ennenaikaiselta romuttamiselta. Samoin aurinkovoimaloiden syöttöasemia voidaan korjata joko paikan päällä tai meillä LST:n tiloissa.

Sähköä käytetään myös monissa kiertotalouden prosesseissa. LST tunnetaan innovointiin kykenevänä toimijana, joten meidän puoleemme voi kääntyä, vaikkei kaikki olisi vielä ihan valmista.

Tuumitaan yhdessä – puhtaampi tulevaisuus on meidän tehtävämme!

Ville Lehto
p. 040 065 7471 tai ville.lehto@lst.fi

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Toimitusjohtaja,
    LST Service Oy

← Takaisin