Huoltoseisokit tarvitsevat osaavia ammattilaisia | LST Service
← Takaisin

Varoitus – kesä tulee pian! Otetaan kesäseisakista kaikki irti

Ville Lehto, LST Service Oy

maaliskuu 2024

Loppuvuodesta ihmettelemme taas uutisia, joissa kerrotaan talvikelin yllättäneen autoilijat. Siksi päätin varoittaa kesän tulosta näin ennakkoon, jotta varautuminen siihen sujuu mallikkaasti. Huomio siis te siellä laivanvarustamoissa, kemian teollisuudessa, elintarviketeollisuudessa ja ylipäätään teollisuudessa!

Miksi kesän ja kesäseisakin ennakointi kannattaa – tässä kolme hyvää syytä:

1. Varataan resursseja

Huoltoseisokit tarvitsevat osaavia ammattilaisia myös kesälomakautena, ja viisautta onkin varata osaavimmat taitajat etukäteen. Meillä LST:llä ammattilaiset toimivat omien tilojemme lisäksi myös asiakkaidemme tuotanto- ja tehdastiloissa, joten oikea asiantuntija oikeaan aikaan oikeassa paikassa onnistuu luontevasti etukäteissuunnittelulla.

Sama koskee itse laitteistoja. Kesäaika on korjaamoilla kiireistä, joten mielellään ennakoimme myös varaosien tilauksissa. Jos huolto ei onnistu, niin varakoneet ja myös erikoislaakerit kannattaa tilata jo etukäteen.

2. Suunnittelu tuo sujuvuutta

Kun huoltokatkot voidaan ennakkoon suunnitella, voidaan parantaa katkon tuottavuutta. Itse huolto sujuu paremmin, kun tarvittavat resurssit ja varaosat on etukäteen varmistettu, ja usein suunnitellun katkon aikana kyetään joko tekemään enemmän huoltotöitä tai lyhentämään seisakin kestoa.

Kaikkien intressissä on, että huoltokatkon jälkeen tuotanto lähtee kitkatta liikkeelle ja toimii suunnitellusti seuraavaan seisakkiin saakka.

3. Pysytään budjetissa

LST voi liittyä prosessiin jo huoltokatkoa suunniteltaessa. Silloin tiedetään paremmin ja varmemmin, mitä kannattaa huoltaa, miten huolto kannattaa toteuttaa ja sitten sovitaan yhdessä, mikä on asiakkaallemme paras mahdollinen aikataulu huoltoseisakin toteuttamiselle.

Usein suunnittelu myös säästää euroja – etukäteen voidaan huomioida laitteet, jotka eivät tarvitse huoltoa, jolloin kyetään keskittymään niihin, joille huolto on tärkeää. Tarvittaessa voimme tehdä kriittisille laitteille etukäteen myös laitepaikkakartoituksen. Yhteisen suunnittelun myötä kustannusarvio on helpompi tehdä, ja se pitää paremmin kutinsa.

Kesä alkaa sitten täsmällisesti silloin, kun kevät loppuu. Oikea aika yhteydenotolle on siis nyt.

Odotan soittoasi!
Ville Lehto, p. 040 065 7471
Toimitusjohtaja LST Service

Lue lisää: Hes-Pro Oy:n laitepaikkakartoitus

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Toimitusjohtaja,
    LST Service Oy

← Takaisin