Valaistuspäivitys | LST vaihtaa loisteputket LED-valoiksi
← Takaisin

Loisteputket ledeiksi – kirkkaasti parempi ratkaisu

Verner Lauttia, LST Sähköpalvelu Oy

helmikuu 2024

Led it be, led it be-ee laulaisivat Beatlesin pojat, jos bändi olisi vielä kasassa. Ja koskapa eivät ole, niin me LST:llä otamme ja kannamme tätä valosanomaa. Jos teidän kiinteistöissänne tai teollisuushalleissanne hehkuu vielä loisteputkien valo, tarjoamme tässä kymmenen hyvää syytä vaihtaa ne LED-valoihin.


1. Energiansäästö

LED-valot ovat merkittävästi loisteputkia energiatehokkaampia. Luvassa siis pienempiä sähkölaskuja!

2. Huoltovarmuus

LED-lamput ovat yleensä kestävämpiä ja pitkäikäisempiä kuin loisteputket. Pidempi käyttöikä vähentää huoltotarvetta ja vaihtokustannuksia.

3.Ympäristö kiittää

Ympäristö tykkää jo pienentyneestä energian käytöstä, mutta myös siitä, että LED-valoissa elohopea ei päädy ongelmaksi!

4. Kun värillä on väliä

LED-valot säilyttävät pitkässäkin käyttöiässä värisävynsä paremmin. Tämän ominaisuuden hyödyt korostuvat erityisesti sellaisissa myymälätiloissa, joissa värien oikea toistuminen on olennaista. Ledeillä on myös mahdollisuus värilämpötilojen tarkempaan säätämiseen, jolloin valaistuksella voi ohjata tilojen viihtyvyyttä ja tarjota erilaisia tunnelmia kokouksiin tai vaikkapa rentoutumiseen.

5. Vaihtelu koon ja muodon suhteen

Loisteputket ovat nimelleen uskollisesti putkia. LED-valot taas voivat olla monissa eri muodoissa ja niissä on erilaisia kokovaihtoehtoja, joten suunnittelulle on luvassa enemmän vapautta.

6. Ohjaus

LED-valaistuksen ohjaaminen on mutkatonta. Valojen ei tarvitse palaa koko ajan täydellä teholla, vaan ne voi esimerkiksi ohjata 20 prosentin tehoon ja nostaa vasta liiketunnistimen avulla vaikkapa 90 prosentin tehoon. Automaattisesti ja helposti.

7. Häikäisemättömyys

LED-valoihin saa tehon ja valon määrän ohella säädettyä myös valaisimen linssiä, millä taas voidaan vaikuttaa siihen, että valo ei häikäise.

8. Käynnistymisnopeus

LED-valot syttyvät täyteen kirkkauteensa välittömästi, kun ne kytketään päälle. Ei siis tarvitse odotella täyttä valotehoa lainkaan. Jos taas halutaan pienempää, suurempaa tai vaihtelevampaa tehoa, kurkkaa uudelleen kohtaan kuusi.

9. Helppous

LST hoitaa loisteputkien vaihtamisen ledeiksi luotettavasti ja vaivattomasti. Koko prosessi suunnittelusta asennukseen hyvällä asiakaspalvelulla!

10. Vaihtamalla paranee!

Ledeillä on luvassa merkittävää energiansäästöä, pitkä käyttöikä, alhaisemmat ylläpitokustannukset ja parempi valaistuksen laatu.

Ota yhteyttä, niin varmistetaan teille kirkkaasti parempi tulevaisuus!

verner.lauttia@lst.fi
p. 040 709 1719

LST Sähköpalvelu Oy

Voit lukea lisää tekemistämme valaisinsaneerauksista täältä

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Projektipäällikkö,
    LST Sähköpalvelu Oy

← Takaisin