kuva sivustollakuva sivustolla← Takaisin
kuva sivustollakuva sivustolla

LST Energiakartoitus ja energiatuki

LST Energikartoitus, valtion energiatuki ja energiatukineuvonta ovat osa LST Energiaohjelmaa. LST Energiakartoituksen avulla tutkimme, millaiset edellytykset yrityksellä on energiatuen hyödyntämiseen. Kartoituksen avulla analysoimme kohteen energiankäytön, säästöpotentiaalin sekä investoinnin kustannusvaikutukset. Energiakartoituksen tuloksista kokoamme raportin, joka sisältää Energiaohjelman käytännön toimenpidesuositukset. Sen lähtötietojen pohjalta käynnistämme energiatukihakemuksen, kun tuen hakuedellytykset täyttyvät.

Energiatuki on uusi teollisuudelle ja yrityksille energiatehokkuutta parantaviin investointeihin ja korjausrakentamiseen tarkoitettu tuki. Uusi elokuussa 2021 käynnistynyt energiatuki voidaan kohdistaa aikaisemmasta poiketen nyt myös yksittäisen sähköistyksen osa-alueen parantamiseen. Esim. lämmitysjärjestelmään, aurinkoenergiaratkaisuihin, valaistukseen tai tiettyyn valmistuksen tai tuotannon osa-alueeseen.

Valtion energiatuen määrä on 40-50 % työn hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Lisätietoja energiatuesta on saatavana työ- ja elinkeinoministeriön tarjoamasta energiatukipalvelusta. LST on työ- ja elinkeinoministeriön valtuuttama ja pätevöittämä energiakatselmoija.

← Takaisin