Yhteistyökumppanimme kertovat

Toteutamme isot ja pienet projektit yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Tutustu eri aloilla toimivien asiakkaidemme kokemuksiin yhteistyöstä.

kuva sivustollakuva sivustolla

LST on tehnyt Turun telakan kanssa yhteistyötä jo 1960-luvulta lähtien.

LST on tehnyt Turun telakan kanssa yhteistyötä jo 1960-luvulta lähtien. Nykyään Meyer Turun telakalla rakennettaviin risteilijöihin tehtävät työt ovat merkittävä osa koko konsernin toimintaa.

– LST on meille pitkäaikainen luotettava kumppani. Yritys tarjoaa kilpailukykyistä, ammattitaidolla suoritettua ja laadukasta sähköasennuspalvelua ja projektiosaamista vaativiin laivanrakennusprojekteihin, Mika Tuokko, Meyer Turun Head of department (Electrical outfitting) sanoo.


kuva sivustollakuva sivustolla

Valaistuksen uusiminen puolitti sähkölaskun

LST toteutti DB Schenkerin varastotilan valaistuksen uusimisen Turussa keväällä 2020. Remontissa vanha loisteputkivalaistus vaihdettiin led-valoihin ja samalla lisättiin valaistukseen älykäs ohjausjärjestelmä. Remontti maksaa itsensä takaisin jopa neljässä vuodessa, kun laitoksen sähkölasku puolittui. Myös tulevaisuudessa järjestelmän muutokset ovat helppoja toteuttaa, kun järjestelmää voidaan ohjata etänä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, energiansäästö oli jopa hieman suurempi kuin osasimme odottaa. Keskimäärin sähkölaskumme on pienentynyt 47 prosenttia, ja se on tämän kokoisessa hallissa erittäin suuri määrä euroja, kertoo DB Schnkerin Antti Hirvikangas.

Säästö koostuu monesta asiasta: led-valot kuluttavat vähemmän sähköä, valot palavat vain tarvittaessa ja uusi valaistus on lähes huoltovapaa, sillä vain yksittäisiä valoja pitää uusia joidenkin vuosien välein.

Referenssejä.

Meyer Turun telakan kokonaistoimittaja

– Laivasähkötyö Oy on meille pitkäaikainen luotettava kumppani. Laivasähkötyö tarjoaa kilpailukykyistä, ammattitaidolla suoritettua ja laadukasta sähköasennuspalvelua ja projektiosaamista vaativiin laivanrakennusprojekteihin, Mika Tuokko, Meyer Turun Head of department (Electrical outfitting) sanoo.

Meyer Turku Oy:n telakka on erikoistunut erittäin vaativien risteilyalusten ja autolauttojen rakentamiseen. LST Groupiin kuuluva Laivasähkötyö Oy on nimensä mukaisesti tehnyt Turun telakan kanssa yhteistyötä jo 1960-luvulta lähtien. Nykyään Meyer Turun telakalla rakennettaviin risteilijöihin tehtävät työt ovat merkittävä osa koko konsernin toimintaa.

Meyerin telakalla valmistuu risteilijöitä muun muassa Carnival Corporation & plc:lle (2017-), Royal Caribbean Internationalille (2019-) sekä TUI:lle (2013-). LST on mukana näiden kansainvälisille vesille suunnattujen jättiristelijöiden valmistuksessa.

– Olemme yksi telakan kokonaistoimittajista. Erikoisosaamistamme ovat teknisten alueiden kuten sähkökeskustilojen KT-toimitukset, koska niissä iso osa työstä on vaativaa sähköasennustyötä. Tällaisia tiloja ovat myös esimerkiksi konehuoneet, ohjaamot ja autokannet. Muille KT-toimittajille teemme aliurakointina sähköasennuksia suunnitteluineen heidän alueilleen, Laivasähkötyön työmaapäällikkö Pasi Mäki sanoo.

Meyer Turku Oy:n telakalla on n. 2000 työntekijää ja se on erikoistunut erittäin vaativien, innovatiivisten ja ympäristöystävällisten risteilyalusten, autolauttojen ja erikoisalusten rakentamiseen. Meyer Turku on yhdessä sisartelakoidensa, Papenburgissa sijaisevan Meyer Werftin ja Rostockissa olevan Neptun Werftin kanssa yksi maailman johtavista risteilyalusten rakentajista. Turussa on rakennettu menestyksellisesti laivoja vuodesta 1737 alkaen.