Asiakaslähtöisesti. Kestävästi. Kerralla oikein.

LST lyhyesti

Liikevaihtomme on runsaat 20 miljoonaa euroa ja henkilöstöä konsernissa on vajaat 180. Työntekijämme ovat sähköalan asiantuntijoita.

Meidät tunnetaan osaavana ja luotettavana toimijana. Kaikilla konsernin yrityksillä on ISO 9001 johtamisjärjestelmän laatusertifikaatti.

Asiakaslähtöisesti

Asiakaslähtöinen tapa toimia tarkoittaa sitä, että jokaisen urakan, projektin, asennuksen, tuote- ja huoltotilauksen lähtökohtana on asiakas. Asiakkaat ovat pääoma, jonka varaan me rakennamme omaa tulevaisuuttamme, suunnittelemme ja kehitämme uusia palveluja ja toimintamalleja. Tältä pohjalta syntyi myös LST Energiaohjelma, uusi yrityksen toimintaedellytykset ja tavoitteet kattava kokonaispalvelukonsepti. Tavoitteemme on auttaa asiakkaitamme ja muuttua asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti.

Kestävästi

Toimintamme kestävyys tarkoittaa, että tuotamme laadullisesti, ekologisesti ja teknisesti kestäviä ratkaisuja. Olemme reilu työnantaja sekä asiakkaillemme oikea valinta laadun, hinnan, ympäristön ja yhteiskunnallisen vastuun kannalta.

Kerralla oikein

Laatu on ilmaista ja laadukkaasti tehty työ säästää asiakkaamme ylimääräisiltä kustannuksilta. Jokainen huolella ja kerralla oikein toteutettu projekti parantaa kannattavuutta. Tämä kaikki edellyttää onnistunutta suunnittelua, fiksuja prosesseja, tehokkaita tukitoimintoja sekä ammattiylpeyttä ja sitoutumista jokaiselta tekijältä.

Luotettava sähköistyksen toimittaja

LST Group on suomalainen sähkötekniikan konserni, jonka toiminta kattaa kaiken sähkösuunnittelusta kokonaistoimituksiin ja erikoiskomponenttien valmistukseen. Olemme vuonna 1962 perustettu perheyritys, jonka asiakkaita ovat mm. meri-, energia- ja tuotantoteollisuus sekä kiinteistöyhtiöt ja liikkuva kalusto.

Konsernin johtoryhmä

LST Groupin liiketoimintayksiköistä vastaa johtoryhmä. Johtoryhmän jäseninä ovat seuraavat henkilöt:

kuva sivustollakuva sivustolla

Juha Hietarinta

Hallituksen puheenjohtaja

LST Group Oy, Laivasähkötyö Oy

kuva sivustollakuva sivustolla

Mikko Jaskari

Toimitusjohtaja

LST Engineering Oy

kuva sivustollakuva sivustolla

Ville Lehto

Toimitusjohtaja

LST Service Oy

kuva sivustollakuva sivustolla

Mika Lehtonen

Toimitusjohtaja

LST Teollisuussähkö Oy

kuva sivustollakuva sivustolla

Pasi Mäki

Työmaapäällikkö

Laivasähkötyö Oy

kuva sivustollakuva sivustolla

Eero Nevavuori

Liiketoimintajohtaja, Marine

Laivasähkötyö Oy

kuva sivustollakuva sivustolla

Tomi Oksanen

Toimitusjohtaja

LST Sähköpalvelu Oy

kuva sivustollakuva sivustolla

Samuli Rantanen

Toimitusjohtaja

LST Group Oy, LST Projects Oy

Konsernin emoyhtiö ja hallitus

Konsernin emoyhtiö on LST Group Oy, joka on perustettu omistamaan ja hallinnoimaan konsernia. Yhtiötä johtaa toimitusjohtaja Samuli Rantanen. Emoyhtiön hallituksen puheenjohtaja on Juha Hietarinta ja muut jäsenet ovat Jani Valtonen, Samuli Rantanen, Elina Kokkala, Anu Hietarinta sekä Juho Valtonen.

Konsernin organisaatio

LST GROUP OY

LST PRODUCTION OY

50%

LST ENGINEERING OY

40%

LAIVASÄHKÖTYÖ OY

100%

LST SERVICE OY

80%

LST PROJECTS OY

100%

LST SÄHKÖPALVELU OY

51%

LST TEOLLISUUSSÄHKÖ OY

80%

Konserniyhtiöt

Laivasähkötyö Oy on vuosikymmenien ajan suunnitellut ja tehnyt sähköistystyöt laivateollisuudelle, puolustusvoimille sekä liikennevälineisiin, kuten juniin, linja-autoihin ja ratikoihin sekä hoitanut niiden korjaus- ja huoltotöitä Suomessa ja ulkomailla.

Yhtiö hoitaa junien peruskorjaus- ja muutostyöt sekä määräaikaishuollot. Puolustusvoimille se toimittaa viestijärjestelmien kokonaistoimituksia.

Laivasähkötyö valmistaa myös tuotteita, kuten kaapeliratoja, valaisimia ja metallikomponentteja yhteistyökumppaniensa kanssa.

Laivasähkötyö Oy on LST Groupin vanhin yritys. Yritys perustettiin vuonna 1962.

Historia

Vuonna 1962 Heikki Hietarinta perusti Turkuun avoimen yhtiön Laivasähkötyö & kumpp. Yrityksen toimitilat olivat tuolloin autotallissa ja henkilökuntaan kuului neljä henkilöä. Toisena toimintavuotena yrityksessä työskenteli jo seitsemän asentajaa.

1960-luvulla yritys muutti useaan otteeseen. Vuonna 1964 toimipaikaksi valittiin kerrostalon kellari Autistenaukiolla. Kahden vuoden päästä vuonna 1966 yritys muutti Turun keskustaan Aurakadulle. Samalla perustettiin sähkötarvikemyymälä. Vuoteen 1969 mennessä toiminta oli laajentunut niin, että yrityksen keskusvalmistus siirrettiin yrityksen omistajien omakotitalon alakertaan Tikkumäentie 27:ään.

Vuosi 1967 oli Laivasähkötyön, kuten monen muunkin suomalaisyrityksen toiminnan kannalta vaikea vuosi. Markka devalvoitiin 24 prosentilla. Yrityksellä oli tuolloin usean vuoden tilauskanta, ja devalvaation myötä tuli tuottavuusongelmia.