Asiakaslähtöisesti. Kestävästi. Kerralla oikein.
LST lyhyesti
Liikevaihtomme on runsaat 20 miljoonaa euroa ja henkilöstöä konsernissa on vajaat 180. Työntekijämme ovat sähköalan asiantuntijoita.
Meidät tunnetaan osaavana ja luotettavana toimijana. Kaikilla konsernin yrityksillä on ISO 9001 johtamisjärjestelmän laatusertifikaatti.
Asiakaslähtöisesti
Asiakaslähtöinen tapa toimia tarkoittaa sitä, että jokaisen urakan, projektin, asennuksen, tuote- ja huoltotilauksen lähtökohtana on asiakas. Asiakkaat ovat pääoma, jonka varaan me rakennamme omaa tulevaisuuttamme, suunnittelemme ja kehitämme uusia palveluja ja toimintamalleja. Tältä pohjalta syntyi myös LST Energiaohjelma, uusi yrityksen toimintaedellytykset ja tavoitteet kattava kokonaispalvelukonsepti. Tavoitteemme on auttaa asiakkaitamme ja muuttua asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti.
Kestävästi
Toimintamme kestävyys tarkoittaa, että tuotamme laadullisesti, ekologisesti ja teknisesti kestäviä ratkaisuja. Olemme reilu työnantaja sekä asiakkaillemme oikea valinta laadun, hinnan, ympäristön ja yhteiskunnallisen vastuun kannalta.
Kerralla oikein
Laatu on ilmaista ja laadukkaasti tehty työ säästää asiakkaamme ylimääräisiltä kustannuksilta. Jokainen huolella ja kerralla oikein toteutettu projekti parantaa kannattavuutta. Tämä kaikki edellyttää onnistunutta suunnittelua, fiksuja prosesseja, tehokkaita tukitoimintoja sekä ammattiylpeyttä ja sitoutumista jokaiselta tekijältä.
Luotettava sähköistyksen toimittaja
LST Group on suomalainen sähkötekniikan konserni, jonka toiminta kattaa kaiken sähkösuunnittelusta kokonaistoimituksiin ja erikoiskomponenttien valmistukseen. Olemme vuonna 1962 perustettu perheyritys, jonka asiakkaita ovat mm. meri-, energia- ja tuotantoteollisuus sekä kiinteistöyhtiöt ja liikkuva kalusto.
Konsernin johtoryhmä
LST Groupin liiketoimintayksiköistä vastaa johtoryhmä. Johtoryhmän jäseninä ovat seuraavat henkilöt:

Juha Hietarinta
Hallituksen puheenjohtaja
LST Group Oy, Laivasähkötyö Oy

Mikko Jaskari
Toimitusjohtaja
LST Engineering Oy

Ville Lehto
Toimitusjohtaja
LST Service Oy

Mika Lehtonen
Toimitusjohtaja
LST Teollisuussähkö Oy

Pasi Mäki
Työmaapäällikkö
Laivasähkötyö Oy

Eero Nevavuori
Liiketoimintajohtaja, Marine
Laivasähkötyö Oy

Tomi Oksanen
Toimitusjohtaja
LST Sähköpalvelu Oy

Samuli Rantanen
Toimitusjohtaja
LST Group Oy, LST Projects Oy
Konsernin emoyhtiö ja hallitus
Konsernin emoyhtiö on LST Group Oy, joka on perustettu omistamaan ja hallinnoimaan konsernia. Yhtiötä johtaa toimitusjohtaja Samuli Rantanen. Emoyhtiön hallituksen puheenjohtaja on Juha Hietarinta ja muut jäsenet ovat Jani Valtonen, Samuli Rantanen, Elina Kokkala, Anu Hietarinta sekä Juho Valtonen.
Konsernin organisaatio
LST GROUP OY
LST PRODUCTION OY
50%
LST ENGINEERING OY
40%
LAIVASÄHKÖTYÖ OY
100%
LST SERVICE OY
80%
LST PROJECTS OY
100%
LST SÄHKÖPALVELU OY
51%
LST TEOLLISUUSSÄHKÖ OY
80%
Konserniyhtiöt
Laivasähkötyö Oy on vuosikymmenien ajan suunnitellut ja tehnyt sähköistystyöt laivateollisuudelle, puolustusvoimille sekä liikennevälineisiin, kuten juniin, linja-autoihin ja ratikoihin sekä hoitanut niiden korjaus- ja huoltotöitä Suomessa ja ulkomailla.
Yhtiö hoitaa junien peruskorjaus- ja muutostyöt sekä määräaikaishuollot. Puolustusvoimille se toimittaa viestijärjestelmien kokonaistoimituksia.
Laivasähkötyö valmistaa myös tuotteita, kuten kaapeliratoja, valaisimia ja metallikomponentteja yhteistyökumppaniensa kanssa.
Laivasähkötyö Oy on LST Groupin vanhin yritys. Yritys perustettiin vuonna 1962.
Historia
Vuonna 1962 Heikki Hietarinta perusti Turkuun avoimen yhtiön Laivasähkötyö & kumpp. Yrityksen toimitilat olivat tuolloin autotallissa ja henkilökuntaan kuului neljä henkilöä. Toisena toimintavuotena yrityksessä työskenteli jo seitsemän asentajaa.
1960-luvulla yritys muutti useaan otteeseen. Vuonna 1964 toimipaikaksi valittiin kerrostalon kellari Autistenaukiolla. Kahden vuoden päästä vuonna 1966 yritys muutti Turun keskustaan Aurakadulle. Samalla perustettiin sähkötarvikemyymälä. Vuoteen 1969 mennessä toiminta oli laajentunut niin, että yrityksen keskusvalmistus siirrettiin yrityksen omistajien omakotitalon alakertaan Tikkumäentie 27:ään.
Vuosi 1967 oli Laivasähkötyön, kuten monen muunkin suomalaisyrityksen toiminnan kannalta vaikea vuosi. Markka devalvoitiin 24 prosentilla. Yrityksellä oli tuolloin usean vuoden tilauskanta, ja devalvaation myötä tuli tuottavuusongelmia.