Varavoima | LST Service on Eatonin kumppani
← Takaisin

Varavoima on tärkeä voimavara

Ville Lehto, LST Service Oy

helmikuu 2024

Varavoimajärjestelmiin tulee voida luottaa kaikissa tilanteissa – myös niissä, mitä ei osata odottaa, saati ennakoida. LST Service on Eatonin kumppani: myymme, huollamme ja asennamme kotimaiset Eatonin UPS-laitteet.

Sähkölaite kaipaa häiriötä yhtä vähän kuin rumpali rytmihäiriötä. Häiriöitä kuitenkin sattuu ja niitä varten suojaudutaan toimivalla ja energiatehokkaalla varavoimajärjestelmällä.

Jotta luottamus on tosipaikan tullen lunastettavissa, on varavoiman toimivuus tarkistettava ajoissa. Osa Eatonin varavoimajärjestelmistä on tulossa elinkaarensa päähän, joten samalla on hyvä tilaisuus tarvittaessa vaihtaa laitteisto uuteen ja energiatehokkaampaan.

Miksi varavoimaratkaisut ja UPS-laitteet kannattaa uusia ajoissa?

Varavoimalaitteetkin tarvitsevat tarkistusta, huoltoa ja elinkaarensa päässä myös uusimista. Mitä sitten tulee ottaa huomioon, kun asia tulee ajankohtaiseksi – tässä asiantuntijan kolme tärkeintä vinkkiä.


1. Varavoima on asiana on ajankohtainen NYT

Varavoimajärjestelmän toimivuutta ei voi tietää ilman tarkistusta ja sen tarkistuksen aika on nyt.

Missä kaikkialla laitteita on, ja milloin ne on hankittu ja huollettu? Onko varavoimatarve yhä samanlainen kuin hankintaa tehdessä? Onko katkeamattoman sähkönsyötön suhteen kriittinen laitekanta pysynyt samana? Tarvitsetko kolmivaiheista sähkönsyöttöä? Kuinka paljon tehoa tarvitaan? Miten pitkä UPS-laitteen varakäyntiaika tarvitaan? Olisiko syytä tarkistaa myös muut varmennetun sähkönjakelun laitteet, kuten katkaisijat ja kytkimet?

Eatonin myyntijohtaja Olli Punkarin mukaan pääsääntö kuuluu näin: Mitä pienempi laite, sitä vähemmän siitä on tietoa ja mitä kalliimpi laite, sitä varmemmin siihen kuuluva tieto löytyy.

Mikäli oma aika on kortilla, niin me autamme kartoittamaan tilanteen. Tarvittaessa tulemme paikan päälle, testaamme, huollamme tai korjaamme ja autamme uuden laitteen hankinnassa, jos huolto ja korjaus eivät enää riitä.


2. Varavoimajärjestelmissä energiatehokkuus ja kotimaisuus ovat hyviä valintaperusteita

Kriittisten laitteiden sähkönsyötön varmistaminen sähköverkon häiriötilanteissa pitää tuotannon katkeamattomana, konesalit toimimassa ja kassajärjestelmät käynnissä. UPS-järjestelmää valittaessa tekniset ominaisuudet ja niiden luokitukset ovat olennaisia, mutta yhä useammalle asiakkaalle myös energiatehokkuus merkitsee varteenotettavaa taloudellista säästöä.

Eatonin tuotekehitys, kokoonpano ja tuotetuki ovat Suomessa Vantaalla, joten Eatonin valitseva valitsee myös suomalaisen työn.


3. Jos saat valita minkä UPSin tahansa, miksi valintasi on Eaton?

Tekninen laatu, energiatehokkuus ja kotimaisuus painavat vaa’assa, mutta on vielä yksi tekijä, joka ammattilaisen tulee ottaa huomioon. Asiakkaamme tietoturva ei saa olla uhattuna, joten kyberturvallisuuden on oltava huippuluokkaa.

Eatonin myyntipäällikkö Leo Heikanen muistuttaa, että asianmukaisen kyberturvallisuuden varmistaminen on erityisen tärkeää.

– Kyberturvallisuus on dynaamista ja jatkuvassa muutoksessa. Jotta pysyt ajan tasalla uhkien varalta, on tärkeää valita valmistaja, joka toimittaa ohjelmapäivityksiä laitteille.

Eatonin UPS-laitteissa on mahdollisuus etävalvontaan, ja Eatonin kyberturvallinen UPS-verkkokortti on alansa ensimmäinen, joka on saanut UL 2900-1 -sertifikaatin.

Ota siis yhteyttä

Varavoiman suhteen mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Eli nyt!

ville.lehto@lst.fi
p. 0400 657 471

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Toimitusjohtaja,
    LST Service Oy

← Takaisin