Varavoimajärjestelmä on investointi, joka maksaa itsensä takaisin | LST
← Takaisin

Varavoimajärjestelmä on investointi, joka maksaa itsensä takaisin

Ville Lehto, LST Service Oy

heinäkuu 2023

Mitä tapahtuisi, jos nyt katkeaisivat sähköt? Tämän blogitekstin lukeminen lopahtaisi ennen kuin ehti oikein alkaakaan, Teams-ruudut pimentyisivät ja pakastimissa olevat marjat alkaisivat rukoilla, ettei kukaan avaisi kantta. Kahvi kylmenisi keittimeen

Samaan aikaan toisaalla leikkaussalissa kirurgin ilmekään ei värähtäisi, festarijärjestäjän korvissa sähkökitara jatkaisi soimistaan ja juomat pysyisivät kylmänä. Maanviljelijä tietäisi, että kanat ja possut saisivat happea ja teollisuuden rattaat kalkattaisivat kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ja mitäänhän ei tapahtunut, koska sähkön katkettua varajärjestelmä kytkeytyi päälle. Ihmishenget säästyivät, tuotantokatkoksiin palava raha jäi omaan kassaan ja hermot pysyivät lepotilassa.

Energiajärjestelmä uusiutuu, varavoiman tarve kasvaa

Maailma digitalisoituu ja sähköistyy vauhdilla. Samalla energiakriisi on avittanut meitä huomaamaan energian kulutuksen ja tuotannon välisen epäsuhdan ja auttanut meitä ottamaan aimo loikan kohti uusiutuvan energian tuotantoa. Uusiutuvat energianlähteet tarkoittavat usein myös koko energiajärjestelmän uusiutumista. Tarvitsemme perinteisen järjestelmän lisäksi puhtaasti tuotetulle ylijäämäenergialle varastointimahdollisuutta, generaattoreita tasaamaan kalliita energiahuippuja sekä automatiikkaa ohjaamaan kokonaisuutta.

Varavoiman tarve on siis kasvanut – sähköä käytetään aina vain enemmän ja sen käyttö on monilla toimialoilla yhä kriittisempää.

LST:n varavoimajärjestelmä pitää pyörät pyörimässä

Varavoimaa suunniteltaessa on ensin määriteltävä tarve. Mitä laitteita on olemassa ja mitä lähitulevaisuudessa hankintalistalla? Minkä verran kuormaa tarvitaan ja miten huomioidaan laitteiden käynnistämisen tarvitsemat suuremmat virtapiikit? Miten varmistetaan, ettei sähköjen taas palauduttua jää päälle kahta järjestelmää? Ja olisiko helpointa asentaa varavoiman käynnistyminen ja sammuminen automaattisesti? Tarvitaanko koneen lisäksi asennusta, huoltoa ja varaosia?

Kysymyksiä ei tarvitse pähkäillä yksin. Meillä LST:ssä on kokonainen kaarti sähköalan ammattilaisia auttamaan sekä suunnittelussa, asentamisessa että huollossa. Meillä on ymmärrystä ja osaamista tämän päivän ja ylihuomisenkin sähkötarpeisiin, ja se osaaminen on teitä asiakkaitamme varten. Osaamme myös räätälöidä erikoisratkaisuja silloin, kun tarve ei ole tavallinen.

Jos työtäsi avittaa sähkö, tykkäät kuumasta kahvista, toimivasta elämästä ja rennosta mielestä, kannattaa soittaa meille. Ennen kuin mitään sattuu.

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Toimitusjohtaja,
    LST Service Oy

← Takaisin