Tuemme nuorta lupaavaa kartingkuljettajaa matkalla menestykseen | LST Service
← Takaisin

LST matkassa mukana: Santeri Laitonen ajaa kohti autourheilun huippua

Ville Lehto, LST Service Oy

kesäkuu 2023

Mikä yhdistää 13-vuotiasta karting-tähteä Santeri Laitosta ja LST:tä? Ainakin vauhti ja vahva tekemisen meininki. Nyt ei nosteta hattua vaan visiiriä – on ilo ja kunnia saada olla mukana tukemassa nuorta kuljettajaa, jonka silmäkulmassa siintää ruutulippu ja F1-auton ratti.

LST:n tarra on Santerin junior max -kaluston kyljessä muiden yhteistyökumppanien tarrojen rinnalla tuomassa onnea ja vauhtia. Kuljettaja itse tuntee lajin jo kuuden vuoden harrastuskokemuksella. Kotitalli on Force Racing Finland ja kotirata löytyy Paimiosta. Tosin kisakaudella matka vie sekä ympäri Suomea että maailmaa.

– Talvella helmikuussa ajoimme ulkomailla kisan Etelä-Espanjassa, Malagan lähellä ja huhtikuussa Belgian Genkissä. Kovatasoiset Euroopan kilpailut antoivat rutkasti kokemusta ja toimivat täydellisenä valmistautumisena kotimaan ratakauteen. Suomen Rotax-sarjan voittaja ansaitsee menestyksen kautta osallistumisoikeuden myös Rotax Max Challenge -sarjan ns. Grand Finaaliin, joka tänä vuonna ajetaan Bahrainissa Sakhirin radalla. Suomen sarjan voitto on tavoitteeni, ja sitä kautta osallistuminen Grand Finaaliin, Santeri kertoo.

Menestyksen salaisuus kantti, vauhti vai molemmat? 

Sponsorit mahdollistavat nuoren omin sanoin ajamisen, sillä lajiin kuuluu kaluston lisäksi esimerkiksi renkaat sekä maksullinen tiimipaikka ja kisakustannukset. Kun suunta on kohti menestystä, toimii kullanarvoisena taustatukena myös oma perhe.

– Iskä on ulkomaan kisamatkoilla mukana ja huolehtii, että kaikki hoituu. Äiti kannustaa kotoa käsin, ja ehkä vähän murehtiikin, että pysyn turvassa. Kotimaan kisoissa kierrämme kisat yhdessä. Tämä on koko perheen harrastus, Santeri hymyilee.

Hän myös toteaa tyynen rauhallisesti ja jäämiehen elkein, että Suomen Rotax sarjan aloitus Kouvolassa sujui todella mallikkaasti.

– Pystyin Kouvolassa voittamaan molempina päivinä sekä pre-finaalin että finaalin. Menestyksen salaisuus on tasainen, hyvä kierrosvauhti erästä toiseen.

Autourheilun vauhdinnälkäiset esikuvat

Yläkoulun seiskan syksyllä aloittava Santeri kertoo hoitavansa kouluhommat kunnialla, joskus ennen ja toisinaan jälkeen kisojen. Opettajat ovat olleet ymmärtäväisiä, ja Nousiaisissa kavereiden kesken tiedetään, että Santsa on välillä reissussa. Kartingin ohella nuoren miehen käsissä pysyy myös salibandymaila pari kertaa viikossa fyysisenä oheistreeninä.

Entä mikä olisi kolmen kuljettajan dreamteam, jonka kanssa haluaisit olla radalla samaan aikaan?

– Eiköhän ne olisi nämä kolme, jotka toimivat autourheilun esikuvina itselleni muutenkin: Max Verstappen, Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas.

Isosti kohti unelmia Santeri! Me LST:llä olemme matkassa mukana ja pidämme ruutulipun korkealla!

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Toimitusjohtaja,
    LST Service Oy

← Takaisin