Sähkö potilasturvallisuuden takeena | LST
← Takaisin

Sähkö potilasturvallisuuden takeena

Teemu Pekkala, LST Teollisuussähkö Oy, Kaikki yhtiöt

maaliskuu 2023

Sairaalamaailmassa sähkönjakelun turvaaminen on kriittisen tärkeää

Perjantaina 2. syyskuuta 2011 kello 5.41 syttyi tulipalo Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Palo sai alkunsa ensiapupoliklinikan itäkäytävän alas lasketun katon yläpuolisessa tilassa, jossa kulki sairaalatekniikkaa sekä paineilma- ja happiputkia. Yksi tilassa olleista hoitajakutsujärjestelmän liitäntäyksiköistä oli mennyt oikosulkuun ja ylikuumentunut.*

Sairaalaympäristöissä potilasturvallisuus standardin pohjana

Moderneissa sairaalaympäristöissä sähköiset laitteet ovat olennaisessa roolissa ja lääkintätilojen sähköistyksiä säädetäänkin kokonaan omalla standarditasolla. Potilasturvallisuus on kaiken toiminnan perusta ja siihen suhtaudutaan syystä vakavasti.

Tällä hetkellä sairaalatoiminta on murroksessa, kun hyvinvointialueet ottavat ympäri Suomen hoitaakseen sairaaloita, terveyskeskuksia ja vanhainkoteja. Meitä LST:tä lähimpänä olevassa Varhassa eli Varsinais-Suomen hyvinvointialueella hoidettavaa aluetta on noin miljoona kerrosneliötä.

Helpotusta sairaalakiinteistöjen hoitoon

Me olemme erikoistuneet sairaalakiinteistöjen lääkintätilojen ylläpitoon sekä sähkönjakelujärjestelmien kunnossapitoon.

Hyvinvointitoimialojen organisoituessa usein huomataan, että omat resurssit eivät riitä esimerkiksi kaikkien lääkintätilojen mittaamiseen. Me olemme räätälöineet omia palveluitamme niin, että kykenemme hoitamaan luokiteltujen G1- ja G2-lääkintätilojen kunnossapitomittaukset, sekä tarvittaessa huolehtimaan sähköistämisestä, laitteiden huollosta ja tarvittaessa korjauksista omassa sähkökonekorjaamossamme.

Sairaalatoimintojen kriittisen laitekannan osalta voimme oman uuslaitemyyntimme avulla tehdä myös varalaitesopimuksen, eli pidämme varalaitteita omassa varastossamme valmiudessa.

Monimutkaiset sairaalakiinteistöt yhdistettynä potilasturvallisuuden vaatimuksiin edellyttävät kattavaa sähköosaamista. Vaatimuksilla on taipumus kasvaa ja laitteistoilla kehittyä, siksi ydinosaamisemme lisäksi meillä on valmius kasvaa ja kehittyä yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Me olemme valmiina hoitamaan sairaalakiinteistöjä, jotta siellä toimiva henkilökunta voi keskittyä hoitamaan ihmisiä. Turvallisesti.

*Viite: OTKES B1/​2011Y Ra­ken­nuk­sen eva­kuoin­tiin joh­ta­nut sai­raa­la­pa­lo Tu­rus­sa 2.9.2011.

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Asiakkuuspäällikkö,
    LST Teollisuussähkö Oy, Kaikki yhtiöt

← Takaisin