← Takaisin

Hyvä jengi - hyvä henki!

Ville Lehto, LST Service Oy

maaliskuu 2023

Työyhteisön hyvä henki on kullanarvoista. Ei, vaan vielä arvokkaampaa!

Siitähän ei tulisi mitään, jos meidän työyhteisössämme kaikki olisivat samanlaisia kuin minä. Miten teidän työyhteisössänne kävisi? Siis, jos kaikki olisivat samanlaisia kuin sinä?

Meillä LST:llä on työyhteisö, jota voisi nimittää isolla hoolla heterogeeniseksi. Meitä on eri ikäisiä, eri sukupuolisia, erilaisista taustoista, erilaisissa työtehtävissä ja erilaisilla luonteilla varustettuina. Akilleen kantapäitä ja vahvuuksia piisaa, ja me napataan kiinni vahvuuksista. Meillä saa olla sellainen kuin on, saa kertoa mielipiteensä ääneen, vaikka se poikkeaisi muiden mielipiteistä ja me muut tuemme. Erilaisuudesta huolimatta tai ehkä juuri siksi.

Erilaisuus on työyhteisömme myönteisen hengen takana

Hyvä työyhteisö rakentuu persoonista, ja kun jokainen saa olla oma itsensä, saa myös kehittyminen ja kasvu rakentua luonnollisesti omien vahvuusalueiden ympärille. Ei tarvitse turhaan jännittää tai puristaa mailaa, vaan saa luottaa siihen, että pärjää, osaa ja pystyy auttamaan asiakastamme kukin oman persoonansa värittämänä.

Erilaisuus on meidän supervoimamme. Se tekee meistä hyviä sietämään muutosta, sopeutumaan muutokseen ja kääntämään se voitoksi. Charles Darwinin evoluutioteoriaa lainaten ”It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change.”

Asiakkaammekin ovat jo oppineet tuntemaan meitä, ja osaavat jo toivoa tiettyä henkilöä tiettyyn tehtävään. Parhaimmillaan asiakkaan ja meidän työntekijämme luonteet kohtaavat niin hyvin, että voidaan puhua työkaveruudesta organisaatiorajojen yli.

Rekrytoidaan porukkaan sopivia ammattilaisia

Meillä LST:llä ei ole piirrettynä hienoa rekrytointiprosessikaaviohimmeliä, minkä avulla etsisimme uusia ammattilaisia porukkaamme. Kun istutaan samassa pöydässä kahvikupin äärellä, niin kyllä siinä jo vaistoaa, minkä sortin ihmisestä on kyse. Hommat täytyy osata, mutta yhtä tärkeää on istua meidän laatuporukkaamme. Hyvä työyhteisön henki on nimittäin niin arvokas asia, että sitä ei meillä haluta rikkoa mistään hinnasta.

Rekrytointiprosessit ja testit auttavat oikeiden ihmisten löytämisessä, mutta viime kädessä valinta tehdään aina kuunnellen herkällä korvalla omaa porukkaa. Molemmin puolin olisi hyvä olla jo lähtövaiheessa sellainen tutina, että tullaan viihtymään keskenämme.

Hyvä kierre

Me yritämme toimia niin, että kaikilla olisi omaan ammattitaitoon ja luonteeseen sopiva työ ja että töihin olisi kiva tulla aamulla. Työpaikalla viihtyminen on meidän kaikkien etu - ja kun viihdytään porukassa, niin se huokuu rivien välistäkin siihen malliin, että myönteinen kierre on valmis.

Hyvä vire näkyy hyvänä työnä ja hyvä työ tyytyväisinä asiakkaina ja tyytyväiset asiakkaat tuovat lisää hyviä töitä, joita meidän hyvät ammattilaiset taas tekevät. Minähän voisin jatkaa tätä hehkutusta vaikka miten pitkään, mutta joku raja se lienee blogitekstin pituudellakin. Menenkin tästä kahvihuoneeseen jatkamaan tätä samaa teemaa ääneen…

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Ville Lehto

    Toimitusjohtaja,
    LST Service Oy

← Takaisin