← Takaisin

Ennakoivalla kunnossapidolla säästöjä ja työrauhaa

Anssi Lusenius, LST Service Oy

marraskuu 2022

Keskeytys.Katko.Selvittely.Pitkä ja ennakoimaton prosessin seisahtuminen ja varaosien o dot te lu. Hävikkiä. Kiire. Kallis ylösajo.

Me täällä LST:llä myötäelämme asiakkaidemme tiukkoja vaiheita. Reagoimme nopeasti ja joustavasti, kun laite alkaa pitää outoa ääntä, menee rikki tai ikävöi varaosia. Meiltä löytyy useimmiten apu myös silloin, kun rikki mennyt laite on asiakkaan toiminnalle kriittinen.

Ennakointi estää monta vahinkoa

Haluaisimme auttaa asiakkaitamme ennakoimaan ja blokkaamaan pois ei-suunnitellut, kiireelliset huollot, jotka yleensä tulevat suunniteltua huoltoa kalliimmaksi, aiheuttavat turhaa kiirettä ja voivat aiheuttaa tapaturmariskejä. Ennakoivalla kunnossapidolla nämä voidaan välttää. Jo ennen kunnossapito-ohjelman laatimista pitää tuntea olemassa oleva laitekanta ja laitteiden kriittisyys tuotannon suhteen.

Eli ihan saman sorttinen investointi kuin auton huolto: säännöllisesti huolletulla autolla matkanteko on sujuvampaa, varmempaa ja turvallisempaa.

Ennakoiva kunnossapito pitää laitteet toimintakuntoisina ja turvallisempina

Tavallisesti lähdemme asiakkaidemme kanssa liikkeelle laite- ja laitekriittisyyskartoituksella. Näin sekä asiakkaalle että meille syntyy selkeä näkemys laitekannan laajuudesta, keskinäisestä yhteensopivuudesta, varaosien saatavuudesta, sekä laitteiden kriittisyydestä tuotantoprosessille tai muulle ydintoiminnalle.

Kartoituksen jälkeen teemme kunnossapitosuunnitelman, jonka tarkoituksena on estää ennakoimattomien rikkoutumisten tai katkojen syntyminen tykkänään. Voimme esimerkiksi hankkia tietyn, kriittisen laitteen varamoottorin meille varastoon valmiiksi, kun tiedämme, että asiakkaamme laitekannassa saattaa piillä moottoririkon riski. Jos riski kasvaa, voimme vaihtaa moottorin ennakkoon suunnitellusti, jolloin mahdollinen katko voidaan ajoittaa sesongin ulkopuoliseen aikaan tai yhdistää muuhun huoltotoimenpiteeseen.

Tuulta voi säätää myötäiseen

Laitekartoitusta on LST:llä tehty aiemminkin, mutta viime aikoina olemme paketoineet sen helpoksi hankkia. Kun laitteet huolletaan suunnitellusti ennakolta, laitteet toimivat. Ja kun laitteet pysyvät toimintakuntoisina, pysyy myös prosessi toimintakuntoisena.

Voitteko kuvitella yritysjohdon korviin kauniimmin soivaa sanaparia: toimiva prosessi. Ai että! Toimiva prosessi taas lisää työtyytyväisyyttä, kun työntekijät voivat keskittyä olennaiseen. Myötätuuli on valmis.

Anssi Lusenius

Korjaamopäällikkö

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Anssi Lusenius

    Korjaamopäällikkö,
    LST Service Oy

← Takaisin