← Takaisin

Aurinko on varma sijoituskohde

Teemu Pekkala, LST Teollisuussähkö Oy, Kaikki yhtiöt

elokuu 2022

Yhä useampi yritys on kiinnostunut aurinkoenergiasta myös sijoituskohteena. Pelkästään keräysjärjestelmään investoimalla saataisiin taivaalta ilmaista energiaa. Ajatus lämmittää mieltä.

Kun kesäaurinko paahtaa pisamia, on helppo ymmärtää auringon voima. Marraskuun hämyssä taas on joskus vaikea uskoa, että aurinkoenergiaa on tarjolla merkittävästi. Aurinkoenergian vuosittainen tuotantokapasiteetti on meillä Suomessa miltei Keski-Euroopan tasolla ja olosuhteemme soveltuvat hyvin aurinkosähkön tuotannolle. Kotitalouksissa kiinnostus aurinkosähkön tuottamiseen on sähkön hintojen nousun myötä lisääntynyt kohisten, mutta nyt monissa yrityksissäkin on herätty. Huomenta vaan!

Jo oli aikakin herätä, aurinko tuuppaa nimittäin silkkaa hyötyä.

Aurinkosähkö lisää yritysten kilpailukykyä. Monissa kilpailutuksissa edellytetään ympäristöystävällisyyttä ja pientä hiilijalanjälkeä, ja uusiutuvalla aurinkosähköllä saavutetaan molemmat. Asiakkaatkin osaavat arvostaa vastuullista toimintaa, ja aurinkosähkön käyttö vaikuttaa positiivisesti yrityksen kiinnostavuuteen ja maineeseen. 

Laskin näyttää tietä

Yrittäjät yleensä osaavat käyttää laskinta. Mitäpä jos laskin käännetäänkin takaisinmaksuajattelun sijasta sijoitustuoton laskentaan sopivaan asentoon?

Asennettu aurinkosähköjärjestelmä nostaa kiinteistön arvoa. Muun muassa asunto-osakeyhtiöissä voi uuden lain mukaan perustaa paikallisen energiayhteisön, joka voi oman käytön lisäksi myydä keräämänsä ylijäämän. Kannattaa muistaa, että jokainen itse tuotettu kilowatti säästää myös siirtomaksuissa sekä veroissa. Säästöä siis ropisee monelta suunnalta.

Tällä hetkellä aurinkosähköjärjestelmään sijoitetulle pääomalle voi saada yli kuuden prosentin vuosituoton ja se on riskitön ja ympäristöystävällinen sijoitus.

Mikäli säästöt, tuotot ja ympäristön tulevaisuus kiinnostavat, niin olepas yhteydessä meihin. Meiltä LST:ltä saat aurinkosähköratkaisut niin sanotusti paistovalmiina eli suunnittelusta kokonaistoimituksiin. Ja niin kuin meidän talossamme on tapana, niin tehdään tarkoin valituista komponenteista, jotta saatte varmasti laatua.

Auringon energialla lämmitetään, viilennetään, säästetään ja säväytetään. Ja LST:n energialla ryhdytään tuumasta toimeen. Ollaan yhteyksissä!

Terveisin
Teemu Pekkala
Asiakkuuspäällikkö
Puh. 050 4335 910
teemu.pekkala@lst.fi

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Teemu Pekkala

    Asiakkuuspäällikkö,
    LST Teollisuussähkö Oy, Kaikki yhtiöt

← Takaisin